Reception Marstrands Kurhotell
Bibliotek Marstrands Kurhotell
Marstrands Kurhotell
Trappa
Sällskapsrum Marstrands Kurhotell
Badbrygga

MARSTRANDS KURHOTELL & SOCIETETSHUSET

Marstrand. En unik ö med unika förutsättningar för lugn, återhämtning och rekreation. Med en historia av kungligt andrum som få platser kan mäta sig med.

Marstrands Kurhotell

MARSTRANDS KURHOTELL

I en fantastisk miljö i Bohusläns skärgård hittar ni Marstrands Kurhotell, ett genuint retreathotell som utöver unika möjligheter till avkoppling även erbjuder förebyggande friskvård. Hotellet tar avstamp i de varm- och kallbadhus som byggdes 1843 kring Kungsplanen på Marstrandsön. Här erbjuds 39 rum och sviter i olika standarder med havsbrisen som fyller lungorna utanför fönstret. Även det intilliggande Societetshuset, som uppfördes 1886, är en del av vår nya, traditionsfyllda anläggning. Här öppnas vår säsongsbetonade restaurang upp för våra gäster, turisterna och lokalbefolkningen på ön. Byggnaderna har renoverats varsamt och en stor del av den ursprungliga atmosfären har bevarats i syfte att skapa en lugn och härlig plats för återhämtning. 

Kungsplan
Societetshuset

HISTORIA

På Marstrand har människor kurbadat sedan tidigt 1800-tal och Marstrandsön var länge centrum för det badliv som växte fram i Sverige efter förebild från de tyska, brittiska och nederländska kusterna. Sveriges konung Kung Oscar II tillbringade i stort sett varje sommar från 1887 till 1907 på Marstrand, vilket gav kunglig glans till ön och societeterna. Den så kallade Kungsplanen blev ett naturligt nav för det sociala liv som sedermera gjort Marstrand till den berömda ort den är i dag. Få platser som Kungsplan andas en sådan historia och här möts minnen av den glamourösa societetstiden med Carlstens Fästnings lidande fångar. 

Färja till Marstrands
Taxi boat Marstrand Kurhotell

TA SIG TILL MARSTRANDS KURHOTELL

Marstrand ligger ca 45km norr om Göteborg, en buss eller tågresa tar ca 50 minuter. Från Göteborgs Centralstation går flygbussar till och från Landvetter. Från Göteborgs Centralstation tar du bussen Marstrands Expressen(MEXP) till Marstrands färjeläge, se tidtabell. Du kan också ta Väsståget till Ytterby för att sedan byta till Marstrands Expressen. Från Marstrands färjeläge går färjan (linje 322) mellan Koön och Marstrand regelbundet dygnet runt och det tar bara 2 minuter att passera. På Marstrandsön tar du höger efter färjeläget och går längs kajen norrut så kommer du fram till Marstrands Kurhotell efter en kort promenad.

KONTAKT


KURHOTELLET MARSTRAND
Kungsplanen, 442 67 Marstrand
Tel: 0303-600 10

info@marstrandskurhotell.com
Hitta hit

Powered by Honest