MARSTRANDS KURHOTELL & SOCIETETSHUSET

Marstrand. En unik ö med unika förutsättningar för lugn, återhämtning och rekreation. Med en historia av kungligt andrum som få platser kan mäta sig med.

Här har människor kurbadat sedan tidigt 1800-tal och Marstrandsön var länge centrum för det badliv som växte fram i Sverige efter förebild från de tyska, brittiska och nederländska kusterna. Sveriges konung Kung Oscar II tillbringade i stort sett varje sommar från 1887 till 1907 på Marstrand, vilket gav kunglig glans till ön. Den så kallade Kungsplanen blev ett naturligt nav för det sociala liv som sedermera gjort Marstrand till den berömda ort den är i dag.

 

I denna fantastiska miljö i Bohusläns skärgård har vi öppnat Marstrands Kurhotell med ambitionen att ge ny energi till kurortens njutbara historia. Hotellet tar avstamp i de varm- och kallbadhus som byggdes 1843 kring Kungsplanen på Marstrandsön. Även det intilliggande Societetshuset, som uppfördes 1886, är en del av vår nya, traditionsfyllda anläggning. Byggnaderna har renoverats varsamt och en stor del av den ursprungliga atmosfären har bevarats i syfte att skapa en lugn och härlig plats för återhämtning.

 

Marstrands Kurhotell är ett genuint retreathotell som utöver unika möjligheter till avkoppling även erbjuder förebyggande friskvård. För dig som vill fira bröllop eller någon annan högtidsstund är vårt kurhotell en perfekt plats, då vi kan erbjuda såväl högkvalitativt boende som festmiddagar för stora sällskap.

Vårt främsta erbjudande är dock platsen och omgivningarna. Havet och lugnet, det svalkande vattnet och de stilla solnedgångarna.

 

Välkommen!

KURHOTELLET MARSTRAND

Kungsplanen, 442 67 Marstrand

Tfn: 0303-600 10

info@marstrandskurhotell.com

KONTAKT

KURHOTELLET MARSTRAND

Kungsplanen, 442 67 Marstrand

Tfn: 0303-600 10        

info@marstrandskurhotell.com

Powered by Honest